En samlet husdyrnæring vil at staten skal betale for dyrenes verdi når pålegg om nedslakting fattes. 
Mye blir som før, men det blir færre og større produsenter. Dyrevelferd, helse og bærekraft blir viktigere enn før. Tollvernet vil fortsatt stå sterkt, og konse­sjonsreglene vil i hovedsak bestå. Purkene får flere avvente grisunger, og vi bruker stadig mer norskprodusert protein i fôret. 
Hvis en eiendom ødelegges fullstendig, tilintetgjøres eller blir gjenstand for ekspropriasjon, vil eieren typisk motta en erstatning. I skattemessig forstand vil ­eiendommen da regnes som ­realisert. 
– Toget for SPF går nå. De som ikke skjønner at det snart er lurt å gå om bord vil etter hvert falle av. Vi holdt igjen lenge, men skjønte at det var bare én ting å gjøre, sier Jon Leif Eikaas (58).
Slakter Abrahamsen startet opp i Drøbak i 1879. Neste generasjon tok med seg bedriften til Larvik. Siden har Abrahamsen mottatt en rekke lokale og nasjonale priser. I NM ble det gull. 
Norsk kjøtt er alt de trenger for å kunne lage akkurat det de vil: helgeroasalami, kryddersalami, westfahlerskinke, grillet leverpostei og svinekam. For ett år siden fikk Bjerke AS ny daglig leder, men strukturen i bedriften er like flat som selve kjøttpålegget. 
Hvert år lanseres det to nye pølser. I år er også hele maskin­parken ny. Selv kan Brødrene Brubakken A/S i feire 100 år.
I et konkurranseutsatt kjøttmarked har Fatland ansatt en konkurranseorientert konsernsjef. Anders Sørheim Hundseid (30) tok fatt på oppgaven i fjor. Nå er hovedoppgaven å holde produksjonsvolumet oppe.