Det skjer noe med forbrukerne om dagen, både hjemme og i andre europeiske land. De blir mer og mer opptatt av dyrevelferd. Undersøkelser og salgstall bekrefter dette.
– Grisen eter alt. Den er hundre prosent klar for bare norske fôrråvarer. Utfordringer er at vi mangler norske proteinråvarer. Kjøttbenmel fra fjørfe vil uansett ikke være nok.
Det er på tide å ta nye skritt i svineavlens utvikling. Verden har fått nye bioteknologiske metoder som kan vise seg å få stor og positiv betydning. Særlig kan dette gjelde bedre husdyrvelferd og fjerning av farlige sjukdommer.
Mattilsynet har i dag lagt ut oppdaterte anbefalinger for testing, behandling og smittebeskyttelse i forbindelse med MRSA og LA-MRSA på sin hjemmeside. Bakgrunnen for oppdateringen er at man nå har fått mer kunnskap om hvordan smitten kommer inn i besetningene.
Testing av folk er et viktig tiltak i myndighetenes og næringas felles arbeid mot MRSA. Allikevel er vår erfaring at praksisen varierer på de ulike legekontorene, og mange opplever fortsatt å bli avvist når de ønsker å teste seg, uten å bli henvist videre.
I altfor mange tilfeller blir griser gående sjuke uten at de blir tatt tilstrekkelig hånd om. I mange tilfeller er det ganske klart at grisen ikke vil bli frisk.
Bærekraft har i de senere årene vært et sentraltbegrep i all framstilling av sentraleutviklingstrekk knyttet til klimautfordringer og miljø.