Publisert: 26.02.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Snart kommer det kunstige kjøttet


Snart kommer det kunstige kjøttet

Kjøtt produsert i beholdere eller store kjeler i stedet for på levende dyr kan snart bli en realitet. Det er kanskje ikke så mange som har lengtet etter dette foreløpig, men flere internasjonale forskningsmiljøer arbeider faktisk seriøst med problemstillingen. I en næringsrik kjøttsuppe kan det produseres muskelceller som er hovedingrediensen i kjøtt. Problemet blir kanskje å få disse cellene til å produsere noe som virkelig likner på ekte kjøtt. Men forskningsmiljøer i USA og Europa kikker på mulighetene. Dermed kan en slippe å avlive dyr, og forbrukerne kan få tilbud om helsemessig trygg og etisk produsert mat, fri for salmonella, campylobacter og annen styggedom. Men det er antakelig et stykke vei å gå før vegetarianere eller andre med inngrodd skepsis til dagens kjøttproduksjon faktisk får slike alternativer på menyen.