Kristin Syverstad (57) og Erling Hjørnegård (56) i Rakkestad bygger grisehus med ny fødeavdeling. Bingene er nesten 10 m2 store. 
Helena og Hans Frogner i Ringsaker har gått fra å være svineprodusent med kombinertbesetning til å bli satellitt. For å ta hånd om all smågrisen har de bygget et fleksibelt fjøs med talle-/dypstrøbinger på 55 x 22 meter. 
Thor Jan Hermansen i Klepp på Jæren bygger nytt ­slaktegrishus etter en brann. Brannsikkerhet har hatt fokus for å unngå å oppleve en ny.
Det vet vi ikke helt. Men én ting er sikkert: Grisebonde Karl Einar Løverød (65) har bygget et av de flotteste og mest moderne slaktegrishusene vi har sett i Norge.
Norsvins organisasjonssjef Gyda Gaarder Tøraasen (33) er fra gården Tøraasen Nedre i Våler i Solør. Det er en plass som betyr mye for henne. Kanskje flytter hun tilbake en dag.
Grisen har lavt klimagassutslipp per kilo spiselig kjøtt fordi den er fôreffektiv og har lavt arealforbruk. I tillegg er grisen en viktig avtager av norsk fôrkorn. Bruk av klimakalkulatoren, optimalisering av drifta for redusert fôrforbruk og god helse er viktige tiltak for å redusere klimaavtrykket på den enkelte gård.
Ustabile tilstander har i flere år preget norsk husdyrproduksjon som følge av koronapandemien. Samtidig er de langsiktige trendene mer stabile. 
Dyrevelferdsprogrammene (DVP) er viktige i arbeidet med å ­dokumentere og forbedre dyrevelferden i Norge. Fra og med 1. januar 2024 må din avtaleveterinær ha bestått kurs for å gjennomføre DVP-besøk i svinebesetningen din.