Publisert: 11.12.2023
Oppdatert: 11.12.2023
Stikkord:
Eli Johanne Gjerlaug-Enger, forsker i Norsvin
Lite klima- og bærekraftsavtrykk
Grisen er et husdyr som passer godt til norsk landbruk, og gir mat som har lite klima- og bærekraftsavtrykk. Grisen er det husdyret i Norge som har lavest klimagassutslipp per kg spiselig kjøtt. Fordi grisen er fôreffektiv er den blant de husdyrene som har lavest arealforbruk, og som gir minst tap av biodiversitet.
Disse studiekurs kan du lese om i nr. 9 av papir utgaven av fagbladet Svin:
•Grisen i et bærekraftsperspektiv
•Resultatene påvirkes av fôr og fôringsprinsipper
•Bedre utnyttelse av våtfôringsanlegg til slaktegris
•Nøkkelen til et godt resultat ligger i tida før og under avvenning