Stikkord: svinekjøtt
– Dette er ikke bra. Reguleringslagrene har eksplodert. Spørsmålet nå er hvordan vi kan redusere dette framover. Vi kan ikke la reguleringslagrene vokse inn i himmelen, sa direktør Ole Nikolai Skulberg i Nortura Totalmarked på et møte om svinekjøttmarkedet som Innlandets fylkeslag av Norges Bondelag og Norsvin arrangerte på Rudshøgda i august. Møtet gikk inn i en serie tilsvarende møter som er holdt rundt i landsdelene.
Leier innfrysing
Tidligere hadde de fleste slakterianlegg egne små frysetunneler og fryselagre for å håndtere overskuddsproduksjon. I dag er det ikke lenger slik. Teknologien og driftingen av slike anlegg har blitt kraftig modernisert, og derfor har det blitt vanlig å leie inn disse tjenestene fra private aktører som har spesialisert seg på innfrysing, lagring og tining.
Slike innfrysingsbedrifter finnes nå i Malvik, Trøndelag, Skudeneshavn og Haugesundsområdet, Rogaland, og Rakkestad/Fredrikstad i Østfold.
Da Svin besøkte ett av disse firmaene, Glacio i Rakkestad, hadde selskapet om lag 2000 tonn svinekjøtt innfrosset på sitt anlegg bare i Rakkestad.