Publisert: 13.05.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Vellykka kampanje

Svineprodusentene er som potetene, de kan brukes til alt! Siden våren 2000 har de blitt landskjente for sin offensive rolle med å friste forbrukerne med renskåret svinekjøtt i wok.


Vellykka kampanje

Svineprodusentene er som potetene, de kan brukes til alt! Siden våren 2000 har de blitt landskjente for sin offensive rolle med å friste forbrukerne med renskåret svinekjøtt i wok.

 

WOK’N OPP

Den første kampanjen het Wok’n Opp og ble en suksess. Det gikk ikke lange tida før vi kunne lese i avisene om svineprodusenter som fristet folks ganer med smakfullt svinekjøtt i wok. Svineprodusentene som den gang gikk på kurs fikk tittelen wok-generaler. Etterspørselen og populariteten økte, og det skulle komme en ny Norsvin-kampanje, denne gangen med 9. klassinger som målgruppe.

 

WOK RETT&SLETT

I 2002 var noen av Wok-generalene pluss en del nye svineprodusenter på kurs igjen hos vår wok-kokk Harald Briskodden for å lære mer om woking, i tillegg til å se på hvordan vi skulle treffe blink hos 9. klassingene. Bakgrunnen for at vi valgte akkurat de som målgruppe var blant annet den dårlige økonomien i skolen, og at Opplysningskontoret for kjøtt allerede hadde et opplegg for å øke kunnskapen om kjøtt i heimkunnskapsundervisningen for 9. klasse. Våre wokende svineprodusenter fikk denne gangen tittelen cand.wok.

 

PÅ TIDE Å TENKE NYTT

Men nå er det satt strek for wok-kampanjene, og det er på tide å tenke nytt. Vi håper selvfølgelig at svineprodusentene fortsatt vil friste forbrukerne med svinekjøtt i wok på ulike arrangementer, men fra Norsvin sentralt vil det ikke bli satset på woking dette året. Vi har valgt å legge innsatsen over på nye områder, og håper at våre fylkes- og lokallag vil videreføre wokingen i en eller annen form. Vårt mål er fortsatt at hver nordmann skal spise 30 kg svinekjøtt mot dagens 24.

Cand.wok’erne har gjort en kjempeinnsats, og avisklippene har vært mange. Ikke minst har det kommet mange hyggelige telefoner og mye e-post fra takknemlige husstell-lærere som ikke kan få lovprist deres innsats nok! Så bra jobba!