Publisert: 07.10.2010 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

– Velkommen til ”Grisen og je”

Nær 500 påmeldte kommer til fagkongressen ”Grisen og je” på Hamar den 11. og 12. november. – Hjertelig velkommen, sier fagkongressgeneral Einar Myki.

 


- Velkommen til ”Grisen og je”

Nær 500 påmeldte kommer til fagkongressen ”Grisen og je” på Hamar den 11. og 12. november. – Hjertelig velkommen, sier fagkongressgeneral Einar Myki.

 

Han gleder seg til svinebransjens store happening. Det går tre år mellom hver gang disse kongressene arrangeres, og forrige gang ble den avviklet i Trondheim. Årets arrangement er det åttende i rekken siden starten i 1989. – Jeg tror det blir et variert og bra program. Dessuten legger vi inn noen nyheter, for eksempel lengre lunsjpauser med Speaker’s Corner. Her håper vi at folk med meninger og synspunkter stepper fram og kommer med korte innlegg som kan kvesse i gang en debatt. I tillegg til faglig utvikling er det viktig å skape en arena for sosial kontakt mellom yrkesutøverne i verdikjeden. I ”fôrsentralen” kan du diskutere fôrfaglige spørsmål med folk i bransjen, og vi lanserer også en helt ny hederspris som heter Godgrisen. Så her blir det mye å glede seg til, sier Myki.Han er svineprodusent i Løten, hvor han driver kombinert produksjon med sju ukers puljedrift i 16 fødebinger. 1100 smågriser fôres fram til slakt, og resten selges. Myki er for tida også Hedmark Bondelags fremste tillitsvalgte.”Grisen og je” åpnes med fellesforedraget ”Tankens kraft” av Mikael Andersson, gutten som ble dømt til et liv på institusjon da han ble født uten armer og ben på 60-tallet. I dag er Andersson en framgangsrik foredragsholder, gift, har fire barn, og driver egen bedrift. Kongressen avsluttes med fellesforedraget ”Oss mennesker i mellom”, av filosof, forsker og forfatter Henrik Syse. Mellom der er det parallelle foredragsserier over aktuelle faglige temaer i svineproduksjon.Det er første gang at Norsvin står alene som arrangør av dette arrangementet. Men gamle og nye samarbeidspartnere er på plass, og en bredt sammensatt programkomite har jobbet fram ei spennende foredragsliste.