Publisert: 10.02.2020 Oppdatert: 10.02.2020

Stikkord:

Vant bedriftsutviklingspris

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Nordland er tildelt Arne Einar Olaussen og Bø Gårdsslakteri i Sortland kommune.


Nr. 1 – 2020

 

Bø Gårdsslakteri drives av Arne Einar Olaussen, som startet slakteriet i 2012 da Nortura la ned slakteriet på Sortland. Olaussen er selv utdannet slakter og kokk, og har 40 års erfaring fra slakterfaget.

Innovativt slakteri
Bø Gårdsslakteri ønsker å utvikle nye og gode produkter av kjøtt, og utnytter lokale ressurser av blant annet geit og kjekjøtt. Gårdsslakteriet tilbyr også halalkjøtt som er et økende marked både lokalt og regionalt.

– Bø Gårdsslakteri AS bidrar til verdiskaping for lokale gårdbrukere. Gjennom slakting lokalt blir det kort vei fra gård til slakteri, noe som gir god dyrevelferd. Bedriften ivaretar lokal kunnskap om slakting og et behov i markedet om nærslakting, sier Monica Ahyee, regiondirektør i Innovasjon Norge Nordland.

– Når vi får bedriftsutviklingsprisen føler vi at vi får en aksept fra samfunnet for at vi har skapt noe positivt for bygda og distriktet ellers. Vi har fått satt den lille bygda vår på kartet langt utenfor vår region, ved å tilby tjenester for bønder og gode produkter til kunder rundt omkring i vårt langstrakte land, sier Arne Einar Olaussen.

Hvert år deler Innovasjon Norge ut bedriftsutviklingspriser på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det kåres en vinner i hvert fylke, og under den internasjonale Grüne Woche-messen i Berlin i januar 2020 kåres det en nasjonal vinner.