Publisert: 14.09.2020 Oppdatert: 14.09.2020

Stikkord:

Utmerkelse til Elise Eng

Elise Eng, kjent som Grisebonden på sosiale medier, ble første vinner av Norsvins nyopprettede pris Norsvins Utmerkelse.


Bildet: Gunn, Elise og Gyda, tre generasjoner svineprodusenter på Sønstegård i Østfold.

 

Det er styret i Norsvin som står bak prisen, og statutten for å få den lyder som følger; «Norsvins Utmerkelse skal tildeles en person eller organisasjon som har utmerket seg gjennom sitt engasjement og innsats for svinenæringen. Dette er noen som har bidratt til å fremme svinenæringen utad, eller har bemerket seg positivt enten i eller utenfor næringen.»

Grisebonden
I sommer ble prisen overrakt Elise Eng av fylkesleder Christian Bjørnstad i Norsvin Østfold. Og Elise var en overrasket prisvinner. Ekstra moro var det at besteforeldrene Ole Roald og Gyda også var til stede. Nå er det Elises ­foreldre Gunn og Jon som driver avlsbesetningen, som for øvrig også er en SPF-besetning. Elise er aktivt med og jobber i fjøset, og det er under dette arbeidet at vi som følger «Grisebonden» i sosiale medier er så heldige å få være med inn i grisehuset og få et innblikk i en grisebondes hverdag.

Insta, Fau og blogg
Elise er kjent under pseudonymet «Grisebonden» på Instagram, Facebook og bloggen sin. Om begrunnelsen for utdelingen av Norsvins Utmerkelse til Elise heter det blant annet:

«Elise viser fram hverdagen i et grisehus på en fremragende måte. Følger-skaren øker, og blant de finner vi andre bønder, forbrukere og også dyrevernere. Med sitt gode språk og fine bilder og videoer, viser Elise fram alt fra inseminering til grising. Vi er så stolte over at en ungdom som Elise bruker tid på å dele kunnskap om norsk svineproduksjon og den viktige jobben svineprodusentene gjør for å produsere trygg norsk mat på en god dyrevelferdsmessig måte. Vi heier på deg Elise, og gleder oss til å følge deg og «Grisebonden» videre».