Publisert: 09.03.2020 Oppdatert: 02.03.2020

Stikkord:

Topigs Norsvins nye sjef

Villaume Kal (49) er ansatt som ny administrerende direktør i Topigs Norsvin.


Nr. 2 – 2020

 

Han vil utgjøre styret i Topigs Norsvin sammen med de nåværende direktørene, Cor van Hertrooij (finansdirektør) og Hans Olijslagers (CTO). Den nederlandske Mr. Villaume Kal begynner i sin nye stilling 16. mars 2020, og etterfølger Martin Bijl, som forlot Topigs Norsvin i 2019.

Tidligere var Villaume Kal administrerende direktør i NIZO, et av verdens ledende selskaper innen kontrakts­forskning for bedre mat og Helse. Tidligere i karrieren var han administrerende direktør i Rousselot, en del av Darling Ingredients, og før det hadde han forskjellige leder- og lederstillinger i Royal DSM.

– Vi er veldig fornøyd med utnevnelsen av Villaume Kal. Han bringer med seg over 25 års internasjonal erfaring innen kommersiell og operasjonell dyktighet ved siden av strategi og forretningsutvikling, sier styreleder Mark Tijssen. Han framhever Kals kunnskap om det kinesiske og nordamerikanske markedet som verdifull, og noe som vil hjelpe Topigs Norsvin til å videreutvikle disse nøkkelregionene.

– Jeg gleder meg, og føler meg pri­vilegert som kan bidra til genetikk­selskapets suksess. Det er en ære å bli administrerende direktør for denne inno­vative verdenslederen innen ­svinegenetikk. Selskapet har markedspotensiale og innovativ kraft som gjør denne posisjonen veldig attraktiv, sier Kal i en pressemelding fra Topigs Norsvin.

 

Villaume Kal, administrerende direktør i Topigs Norsvin