Publisert: 08.03.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Tidenes grillfest!

Opplysningskontoret for kjøtt spår at denne sommeren ligger an til å bli tidenes grillsommer. Så la oss håpe at de får rett i det! Mange er vi i alle fall som lengter etter sol, sommer og sene kvelder ute med god mat og godt drikke til.


Tidenes grillfest!

Opplysningskontoret for kjøtt spår at denne sommeren ligger an til å bli tidenes grillsommer. Så la oss håpe at de får rett i det! Mange er vi i alle fall som lengter etter sol, sommer og sene kvelder ute med god mat og godt drikke til.

 

Årets Matformidler vil i alle fall gjøre sitt for å friste folk til å legge svinekjøtt på grillen i år. De som ikke allerede er hekta på vårt gode svinekjøtt vil kanskje la seg friste av gode MatPrat-filmer på TV og bugnende kjøttdisker i butikkene. I mars mottok Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) prisen Årets Matformidler 2005. Prisen deles ut årlig av Gladmat AS i forbindelse med måltidskonferansen Buffet i Stavanger. Juryen la blant annet til grunn at årets vinner er nytenkende og samtidig tradisjonsbevarende, og møter folk og folks behov for matinformasjon på ulike måter og på ulike arenaer. All honnør til de ansatte på OFK for prisen og for innsatsen de gjør for å formidle matglede!

 

KAMPANJER

Årets MatPrat-filmer for grillmat har allerede blitt vist i to uker, og kjøres i gang igjen i ukene 22–25. Det er hele seks nye filmer og hele fire av dem er med svinekjøtt – bra! I tillegg til de tradisjonelle Minikokebøkene som du finner i butikkene, har OFK egne grillsider på Internett – www.matprat.no.

De har også laget en egen konkurranse for butikker, hvor de konkurrerer om å bli kåret til Årets grillbutikk 2006.

– Er du glad i bacon, chili og hvitløk er dette grillmaten for deg.

 

SVINEFILÉT MED CHILI

4 porsjoner

1 svinefilét, ca. 600 g 5 tynne skiver bacon 1⁄2 ts salt 1⁄2 ts nykvernet sort pepper 4 store syltede chili – jalapenopepper 4 båter hvitløk 1 dl barbequesaus

Slik gjør du:

1) Dryss over kjøttet med salt og pepper.

2) Surr rundt bacon i tynne skiver, bind hyssing rundt slik at baconet holder seg på plass. Legg hvitløksbåter og syltet chili under hyssingen, og grill på middels varme ca. 15. minutter, litt avhengig av tykkelsen på filéten. Snu kjøttet av og til.

3) Pensle over med litt barbequesaus og la kjøttet hvile ca. 5–10 minutter før du skjærer i det. Istedet for bacon kan du også bruke spekeskinke.

 

God sommer!