Publisert: 09.08.2011 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Terrortragedie i hverdagen vår

Ja, så ble kjære lille Norge rammet av en ufattelig terrorhandling.


Terrortragedie i hverdagen vår

Ja, så ble kjære lille Norge rammet av en ufattelig terrorhandling.

 Og vi som mente å bo i et så trygt og godt land. Nå ble dramaet på Utøya og i regjeringskvartalet hovedoppslag på nyhetene i hele verden. Ufattelig!

Den store bomba ble produsert i en låve på en gard i Østerdalen, blant annet av kunstgjødsel som var kjøpt på Felleskjøpet. Midt oppi hverdagen vår!

Det blir tid for ettertanke. Ei purke med vondt bein eller grisunger som vokser for sakte, blir helt ubetydelig akkurat nå. Medmenneskelighet og omtanke er hovedfokus.

Politikerne våre lover oss en verdig valgkamp. Det understrekes at vi fortsatt må tørre å stå for egne meninger, og kjempe for saker vi tror på.

Norsvin hadde ei flott fylkesledersamling ved Lyngør i juni i herlige omgivelser og godt fellesskap. Vi øvde oss på å bli bedre i kommunikasjon. Det er viktig å få fram budskapet når vi møter politikere og journalister. Omverden må forstå hvilke rammebetingelser norske svineprodusenter trenger, for å opprettholde ei bærekraftig svinenæring i Norge.

Vi bør prøve å være offensive og stolte av jobben vår. Når det går tungt, må vi minne hverandre om at det svinger og er minst like krevende i andre næringer også.

Med Norges ekstremt høge kostnadsnivå stilles det store krav til faglig dyktighet og robusthet.

Og det er en stor fordel å være glad i å arbeide mye.

Høsten er like rundt hjørnet. Håper alle har hatt tid til ferie og avkobling.

Når hverdagen normaliserer seg er vi klare for innsats. Vårens strategisamling ga oss tydelig beskjed. Vi må følge nøye opp, både på kostnads- og inntektsida; både i innland og utland !

Velkommen til direktør OLAV !

Kjersti Narum