Publisert: 28.02.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Terina Tynset blir framtidens spekematfabrikk


Terina Tynset blir framtidens spekematfabrikk

 

Gilde har bestemt seg for at Terina Tynset skal spesialiseres til kun å produsere spekemat. Dette gjøres for at spekematen skal bli enda tryggere. Det meste av skjæringen avvikles, og det investeres fire millioner kroner i anlegget. Målet er at spekematproduksjonen skal innom færre punkter enn før. Dette skal gi både sikrere produksjon og bedre samlet vareflyt. Styret i Terina behandlet i slutten av juni utredningen om E.coli-saken tidligere i vår, skriver Gilde i en pressemelding.

– Med den kunnskapen vi nå har om E.coli, er det en stor fordel at ferskt sauekjøtt håndteres ved færre anlegg. Det sikrer bedre hygiene og sporbarhet. Derfor går styret inn for å avvikle all skjæreaktivitet med unntak av skjæring av fårelår til benfritt fenalår, ved Tynset. Arbeidet med å bedre vareflyten i anlegget startet allerede i sommer. Tynset blir med dette et framtidsrettet anlegg for produksjon av spekemat, sier styreleder Runar Larsen.

Den nye driftsformen fører dessverre til at seks ansatte mister jobben ved årsskiftet.