Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Ta det med humør!


Ta det med humør!

 

appellerte Jon Leif Eikås på årsmøtet i Norsvin. Han refererte til sine planteklare kålplanter som ventet i veksthuset. Jordene var fortsatt dekket med en halv meter snø. En holdning til livet som jeg har stor sans for. Som nyvalgt styreleder er jeg også forberedt på å måtte bruke humør for å komme gjennom mange nye, tøffe utfordringer! Takk for tilliten. Jeg er leder for et superlag – sammensatt av de valgte og ansatte i Norsvin.

Vi som er kjøttprodusenter er inne i en krevende tid. Tilliten til norske kjøttvarer skal gjenerobres og det MÅ vi greie. Mørke skyer truer over markedet for svinekjøtt. Den aller beste måten å minske problemene med overproduksjon på, er å selge mer! Det bringer fram det gode humøret hos oss produsenter og også i industrien. Her må det trykkes på. Opplysningskontoret for kjøtt gjør en fantastisk jobb som bør stimuleres ytterligere. Markedsregulator har allerede satt i verk lettgrislakting. Det er vedtatt at en kan bruke penger fra Omsetningsrådet til reduserte slaktevekter. Et viktig vedtak, ellers kunne vi mistet det virkemidlet i regulering av markedet. Men greier vi å gjøre prognosene på et overskudd på 8300 tonn til skamme? Jeg er dessverre redd det må enda kraftigere lut til.

Vi er mange som har bak oss flere trivelige kvelder sammen med kolleger i studiering i vinter. Snakket dere ikke bare om ventilasjon? Ikke vi heller. Men absolutt alt dreide seg om hverdagen vår og det vi går og tenker på når vi steller for grisen. Hva gjør du når purka ikke får grisa, smågrisen sturer, prisene synker, høyet er muggent og dattera skal på fotballkamp midt i fjøstida? Du føler deg helt normal når du snakker om gris hele kvelden. Og når du reiser hjem er du enig med deg selv om at det er jammen spennende å være svineprodusent!

God våronn Kristin Ianssen