Publisert: 19.03.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Swedish Meats er ikke fornøyd


Swedish Meats er ikke fornøyd

 

I løpet av fjoråret sank antall slaktedyr med seks prosent for storfe og tre prosent for gris, rapporterer Swedish Meats. Slaktevolumet befinner seg dermed på samme nivå som for 40 år siden.

Etter en svak innledning av fjoråret, greide Swedish Meats å krabbe seg over på riktig side i løpet av året, først og fremst takket være kostnadsbesparelser. Lavprispresset har vært stort også i 2005, og det har presset slakteriets marginer. I tillegg vokste handelskjedenes egne varemerker, og presset for eksempel kjøttsamvirkets etablerte varemerke Scan.

Konsernet reduserte sine kostnader med SEK 162 millioner i fjor, og fikk et resultat på SEK 33 millioner av en årsomsetning på SEK 8,9 milliarder, skriver Swedish Meats i en pressemelding.

I løpet av dem fem siste åra er kostnadene redusert med nærmere en milliard svenske kroner, og hoveddelen av innsparingene har kommet handelen og forbrukerne til gode. Men også avregningsprisene til produsentene stabiliserte seg på et høyere nivå i 2005 enn året før.

– Dette er ikke et resultat vi kan være fornøyd med. Men hvis vi tar hensyn til markedssituasjonen og forholdene i bransjen for øvrig så viser resultatet at vi greier å tilpasse oss, sier konsernsjef Åke Modig i Swedish Meats i en kommentar.