Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Svinekjøtt spydspiss i sunnhetssatsing

– Kyllingen er på full fart inn. Men det er viktig at den ikke får hevd på å være det sunne kjøttet. Svinekjøtt har et stort potensiale her, og det skal vi bruke.


Svinekjøtt spydspiss i sunnhetssatsing

– Kyllingen er på full fart inn. Men det er viktig at den ikke får hevd på å være det sunne kjøttet. Svinekjøtt har et stort potensiale her, og det skal vi bruke.

 

Det sa markedsanalytiker Jeanette Torp ved Opplysningskontoret for kjøtt til Norsvins årsmøte. Hun sa at trenden nå er at mat kanskje er i ferd med å bli litt mindre motesak enn det var for en tid tilbake.

– Mange har reist litt fra seg. Da spør de seg; hva har vi her hjemme? Drømmen om det gode liv her hjemme er i ferd med å gripe sterkere tak i oss. Vi skal ha det lettvint, sunt og godt. Fortsatt står hjemmemiddagene for over 50 prosent av kjøttforbruket i Norge. De uformelle og formelle helgemenyene er alltid viktige arenaer for kjøtt, men det er tross alt hverdager det er flest av gjennom året. Et gammelt produkt som knoke er mer eller mindre borte. Men vi kan hjelpe forbrukeren ved å forkoke, skjære opp i terninger og selge det hele i sin egen kraft. Da blir det lett å lage god ertesuppe, da, sa Torp.

Hennes budskap lød antakelig som søt musikk i ørene til årsmøteutsendingene i Norsvin. For Opplysningskontoret vil bruke svinekjøttet som en spydspiss i storstilt satsing på sunn mat.

– Vi vet at renskåret svinekjøtt konkurrerer med både kylling og fisk, men for de fleste ligger antakelig svinekjøttet litt lenger bak i hodet når sunnhet bringes på bane. Dette akter vi å gjøre noe med, sa hun blant annet.