Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Svinebønder på skolebenken

Faglige dagskurs og kurs i kompetansebevis trekker til seg svineprodusenter over hele landet.


Svinebønder på skolebenken

Faglige dagskurs og kurs i kompetansebevis trekker til seg svineprodusenter over hele landet.

 

– Lysten til å skjerpe seg faglig er gledelig stor mange steder i landet. Da er det gøy å invitere til kurs, sier fagsjef Målfrid Narum i Norsvin, som har invitert fylkeslag i mange deler av landet til faglige dagskurs.

I Trøndelag ble det for eksempel avviklet tre hele dagskurs for svineprodusenter og andre interesserte om temaet høy avvenningsvekt. Kursene ble holdt på Skjetlein, Mære og Grong. På et tilsvarende kurs på Gildes anlegg på Sem i Vestfold var også frammøtet bra. Til dette kurset var også svineprodusenter i Buskerud og Telemark invitert.

 

 

Tilsvarende ble det også på Bjørke i Hamar avviklet et liknende kurs for svineprodusenter i Hedmark og Oppland. Til sammen 160 deltakere har vært med på disse dagskursene så langt. Den gode responsen gjør at fagavdelingen i Norsvin planlegger å gjøre noe liknende til neste år, kanskje rundt temaet klima/ventilasjon i forbindelse med et nytt studiehefte som skal utarbeides.

Mange svineprodusenter har også meldt seg på det frivillige kurset som leder fram til kompetansebevis for svineprodusenter. Cirka 1200 studiehefter er sendt ut, og selv om det ikke er mange som har fullført hele opplegget ennå, så er mange studieringer i full sving over hele landet.