Publisert: 29.01.2014 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Svinebøndenes store seier

Det må være lov til å være litt stolt på vegne av Norsvin Internationals amerikanske datterselskap Norsvin USA (NUSA).


Svinebøndenes store seier

Det må være lov til å være litt stolt på vegne av Norsvin Internationals amerikanske datterselskap Norsvin USA (NUSA).

Etter et par tøffe år med lysende røde tall i regnskapene, er nå NUSA nå det raskest voksende avlsselskapet på gris i et av verdens tøffeste og største svinekjøttmarkeder. Bare Kina produserer mer svinekjøtt enn USA.

NUSAs imponerende utvikling har skjedd i løpet av de tolv siste åra. Det er satset tungt i det amerikanske markedet. Selskapet er ennå ikke konfirmert, men stadig flere husdyrbrukere i USA legger nå merke til hvilke resultater norske grisegener varter opp med. En amerikansk slaktegris med norsvingener har en dokumentert merverdi på 10-20 prosent per dyr. Det går ikke upåaktet hen i verdens kanskje mest konkurranseutsatte svinekjøttmarked.

I denne utgaven av Svin kan du lese at enda et av de største produksjonsselskapene i USA har skrevet avtale om kjøp av norsvingenetikk. I dag bruker ikke mindre enn 10 av de 25 største produksjonsselskapene i USA genetikk utviklet av norske svineprodusenter, utviklet i et av verdens absolutt mest beskjedne svinekjøttmarkeder.

Dette er ene og alene norske svineprodusenters store seier. Uten deres bevisste organisering og satsing på svineavl i 55 år hadde ikke dette vært mulig. Langsiktig tenkning og langsiktig satsing kombinert med evne til å stå sammen har gitt norske svineprodusenter et avlsprodukt i verdensklasse. Det er all grunn til å være stolt av det.