Publisert: 14.01.2010 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Superkjøling forlenger holdbarheten

Det nye superkjøleanlegget ved Norturas Steinkjeranlegg vil forlenge holdbarheten på ferskt svinekjøtt med hele 21 dager. Det gjør salgsarbeidet smidigere og mer konkurransedyktig i hele landet.


Superkjøling forlenger holdbarheten

Det nye superkjøleanlegget ved Norturas Steinkjeranlegg vil forlenge holdbarheten på ferskt svinekjøtt med hele 21 dager. Det gjør salgsarbeidet smidigere og mer konkurransedyktig i hele landet.

Det ble en tøff start for den nye skjærelinja som ble etablert i 2006 og det nye superkjøleanlegget. Investeringene var store, og det var de tekniske utfordringene også. Men nå har de fleste problemene løst seg, og anlegget går teknisk bra

Det er stilt store forventninger til det nye superkjøleanlegget.

– Ta koteletter som et eksempel. Når de kuttes og pakkes i skåler legges de på superkjøleanlegget. Der kan de ligge i 21 dager. Deretter kan kotelettene merkes med ytterligere fjorten dagers holdbarhetstid i butikkene. Holdbarheten er med andre ord forlenget med hele tre uker. Jeg tror de fleste kan forestille seg hvilke muligheter det kan gi i salgs- og kampanjearbeidet. Nå kan vi ha bufferlager av spesielle stykningsdeler på en helt annen måte enn før. Vi kan kjøre store aktiviiteter over hele landet. Planen er at dette anlegget skal fungere som en buffer for hele kjøttsamvirket.  Det finnes bare ett slikt anlegg i Nortura, og det kan brukes på alle kjøttvarer som kan gå i en Gilde-bakk. Kjøleavdelingen er et resultat av et flott samarbeid mellom Nortura og SINTEF i Trondheim, sier daglig leder Jan Tore Flak ved Steinkjeranlegget.