Publisert: 22.11.2012 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Studietur til Kina med Svin

Her har du en enestående sjanse til å oppleve verdens voksende stormakt i rask endring. Kina er verdens største produsent og forbruker av svinekjøtt. Bli med Svin på studiereise til helt forskjellige områder av dette fantastiske landet.


Studietur til Kina med Svin

Her har du en enestående sjanse til å oppleve verdens voksende stormakt i rask endring. Kina er verdens største produsent og forbruker av svinekjøtt. Bli med Svin på studiereise til helt forskjellige områder av dette fantastiske landet.

Turen arrangeres fra 9. – 20 oktober 2013, og den går over 12 dager, og forutsetter 25 deltakere. Det blir med en representant fra Svin. Vi lander i den 3000 år gamle hovedstaden Bejing, hvor det er en rekke opplevelser som står på programmet. Et besøk hos National Swine Industry Association vil gi oss et overblikk over landbruket, landbrukspolitikken og grisens plass i dette bildet. Men det blir også plass til besøk i lokale kjøttmarkeder, og selvsagt vandring på den kinesiske mur, på Den himmelske freds plass, og besøk i keiserpalasset Den forbudte by.

V i besøker matvarebedrifter, og reiser etter hvert helt sør i Kina til den idylliske byen Guilin med tog, en spennende og opplevelsesrik tur i seg sjøl. Alt blir annerledes. I Guilin besøker vi lokale landbruksmyndighetene, og orienterer oss i Guangxi-provisen, en av Kinas viktigste svineproduksjonsbaser. Dette er også en svært naturskjønn og vakker provins med elver, fjell, grotter og vassdrag.

På programmet står besøk på en stor avlsstasjon som avler griser på importerte råner og purker. Vi får også besøke en stor og moderne svinefarm, og får se hvordan morgendagens svineindustri ser ut i landet. Tradisjonelt er det bakgårdsgriseproduksjonen som har dominert. Den har fortsatt en sterk posisjon på den kinesiske landsbygda, og vi gjør oss kjent med den.

Den buktende Li-elva snirkler seg mellom sukkertoppformete fjell, bratte fjellklipper og pittoreske bambusskoger. Mange kunstnere har vært i disse områdene for å hente inspirasjon.

Turen avsluttes med fly til Shanghai, Kinas nest største by med nesten 20 millioner innbyggere. Med en blanding av kinesisk og europeisk kultur banker byens puls i en særegen rytme. Shanghai er Kinas mest moderne og ekspansive by, med skyskrapere og neonlys og moderne kommunikasjon. Dette får du et inntrykk av når du tar heisen 470 meter over bakken til Shanghai World Financial Center, hvor det er flott utsikt over byen.

Hjemreisen skjer fra Shanghai, og etter utsjekking reiser vi med verdens raskeste magnetdrevne tog med en toppfart på over 400 km/t til flyplassen.

Lyst til å vite mer?

Dato: 9. – 20. oktober 2013

Pris: 21.000,-

Detaljert reiseprogram, vilkår med mer: www.mittkina.no/svin.

Du kan også kontakte mittKINA, telefon 23 33 28 80, mail: kina@mittkina.no