Stikkord:
Spørsmål til de største kraftfôrfirmaene
• Hvordan definerer dere en fôrenhet?
• Har begrepet gått ut på dato?
• Hvilke grunner er det (eventuelt) til fortsatt å beholde begrepet?
• Vil pris per kilo kunne erstatte pris per fôrenhet?
• Hvilken formel eller hvilket tabellverk bruker dere for å vurdere energikoeffisienten for ulike råvarer i dag?
• Blir energikoeffisienten fortløpende dokumentert, eller baseres energiinnholdet på tabellverdier?
• Hvordan kan svineprodusenten vite energi- og proteininnholdet i fôret?
• Er informasjonen som oppgis i dag sammenliknbar mellom kraftfôrleverandører?
• Hva kan svineprodusenten bruke opplysninger om energi- og proteininnhold til?
• Er det en utfordring at informasjonen baserer seg på ulike beregningsmåter? At noen fra de samme råvarene kan komme til å oppgi 103 fôrenheter der en annen vil oppgi 106?
• Hva synes dere sjøl er den beste måten å sammenlikne kraftfôr på? Produsenten trenger informasjon om kvalitet og pris?
• Hadde vi vært tjent med én offentlig, nasjonal fôrtabell, og hva ville eventuelt kostnadene ha vært ved å drifte en?