Publisert: 11.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Skinke er ikke bare skinke


Skinke er ikke bare skinke

 

Norge har som kjent lange tradisjoner når det gjelder skinker, men mange mener at industrialiseringen av skinka har ødelagt mye av den kunnskapen og stoltheten som tidligere preget holdningene til norske spekeskinker. Men nå er interessen og mangfoldet av skinker for salg på full fart opp igjen, og det er naturligvis veldig bra. Til de som trenger å friske opp hukommelsen så nevner vi noen stikkord;

– Salt skinke, lagret 3–4 måneder

– Mellomlagret skinke, lagret 4–12 måneder

– Mindre salt skinke, lagret nærmere et år

– Langtidsmodnet skinke, lagret over 12 måneder

– Skinke med og uten ben

– Røkt skinke, urøkt skinke, badsturøkt skinke, enerrøkt skinke, gammelrøkt skinke

– Skavskinke

– Fjellhengt skinke, stabburshengt skinke, sæterhengt skinke

– Tradisjonsskinke, standardskinke, industriskinke

– Juleskinke