Publisert: 19.01.2015 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Selger 600 livdyr

Det er Bjørn Borgen, Orre i Klepp kommune, Rogaland, som leverer livdyr til Halvard Kommedal, og det har han gjort i mange, mange år.


Selger 600 livdyr

Det er Bjørn Borgen, Orre i Klepp kommune, Rogaland, som leverer livdyr til Halvard Kommedal, og det har han gjort i mange, mange år.

Borgen driver en stor formeringsebesetning, og selger om lag 600 livdyr i året.

– Ja, jeg kan bekrefte at jeg har fått noen negative tilbakemeldinger på denne krysningen den siste tida. Kommedal er som mange andre en stabil kunde som jeg har betjent i mange år. Sjøl har jeg jo rent landsvin, så jeg merker ikke så mye til problemene. Men jeg har registrert økt tendens til halebiting den siste tida. Det sier også flere av kundene mine. Jeg har også hørt om rabiate purker som vil hoppe ut av bingene. Jeg synes jo det er trist å høre, for en føler at en ikke er god nok som livdyrprodusent. Men det vi lurer på er om dette har sammenheng med den nye genetikken som vi nå har tatt i bruk, sier Bjørn Borgen.

– Får du mange klager fra kundene dine?

– Jeg kan ikke si at jeg har pleid å få det opp gjennom åra. Noen er flinke til å si i fra, mens andre kanskje med fordel kunne vært enda flinkere til å si fra om ting. Men etter at LZ-krysningene ble sendt ut i markedet har jeg fått negative tilbakemeldinger fra flere. Det synes jeg naturligvis er veldig leit å høre, og jeg vet ikke hva problemene skyldes. Vi driver i alle fall ikke annerledes enn det vi har gjort i om lag 25 år, sier Borgen.