Publisert: 28.11.2012 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Santa Kristina til nye høyder

Nå har den meritterte skinka fått enda en ny utmerkelse. Santa Kristina er nå offisielt en norsk spesialitet med unik smak.


Santa Kristina til nye høyder

Nå har den meritterte skinka fått enda en ny utmerkelse. Santa Kristina er nå offisielt en norsk spesialitet med unik smak.

Merket for «Spesialitet» ble overrakt av landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum . Han gleder seg over den store interessen det er for Santa Kristina-skinka og andre unike norske matvarer.

– Det er klart det er viktig for oss å få et slikt merke. Det er en bekreftelse på at vi lager et godt produkt. Vi er veldig stolte av Santa Kristina-skinke, og dette er en anerkjennelse for oss. Det ligger en langsiktig tanke bak, vi håper å gjøre skinken ytterligere kjent. På sikt håper vi både å produsere og selge mer, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura.

Det er et sterkt matfaglig utvalg som i regi av stiftelsen Matmerk står bak vurderingen.

Spesialitetmerkede produkter garanterer kvalitet på smak, aroma og konsistens. Dette merket kan du ikke kjøpe, du må fortjene det. Både råvare og smak på produkt må være førsteklasses.

– Santa Kristinaskinke gir økt matglede rundt bordet, og forhåpentligvis mer penger i kassen for produsenten, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk.