Publisert: 24.01.2018 Oppdatert: 10.04.2018

Stikkord:

Russiske Cherkizovo velger Topigs Norsvin

Det russiske selskapet Cherkizovo Group har valgt Topigs Norsvin som genetikk-leverandør.


Russiske Cherkizovo velger Topigs Norsvin

Det russiske selskapet Cherkizovo Group har valgt Topigs Norsvin som genetikk-leverandør. I løpet av nær fremtid vil alle de 90 000 purkene i systemet inneholde gener fra Topigs Norsvin.

Cherkizovo er en ny stor kunde for Topigs Norsvin, og går nå over til TN70 som mordyr i sin produksjon. Cherkizovo har valgt TN70 på grunnlag av en helhetsvurdering, der purkas produktivitet, kvaliteten på forsknings- og utviklingsprogrammet, lokal tilstedeværelse i Russland, samt støtten fra Topigs Norsvins spesialister har vært viktige faktorer, skriver Topigs Norsvin i sin pressemelding.

I interne utprøvninger gjort av Cherkizovo, presterer TN70-purka klart bedre enn konkurrerende svinegenetikk. TN70 viste seg å ha best lønnsomhet når man så på livstidsproduksjon (fødsel til slakt). Brad Heron, produksjonsdirektør for svinekjøttseksjonen i Cherkizovo Group uttaler: “Effektiviteten i produksjonen vår er forbedret som følge av økt reproduktivitet, kombinert med de gode resultatene genetikken gir oss fra avvenning til slakt, med blant annet god tilvekst. Bruk av TN70 resulterer i vesentlig høyere fortjeneste per kg enn konkurrerende genetikk”.

Maxim Zudin, direktør for landbruksdivisjonen av Cherkizovo Group, sier: “Resultatene viser tydelig de økonomiske fordelene ved Topigs Norsvin -genetikk for oss. Disse resultatene, i kombinasjon med kunnskapen og ønsket om å etablere et langsiktig forhold, gjør Topigs Norsvin til den perfekte partner. Ved overgang til 100 % TN70-purker, har vi tro på at vi vil nå det maksimale genetiske potensialet i vårt system”.

 

Martin Bijl, direktør i Topigs Norsvin sier: “Vi er veldig glade for at Cherkizovo Group valgte Topigs Norsvin. Det viser at våre produkter dekker behovene til de store, profesjonelle svineproduksjonsselskapene. Det viser også at vår tilnærming med å bygge partnerskap gjennom bruk av høyteknologiske produkter og kunnskap, er vellykket”.

For mer informasjon om Cherkizovo Group besøk: www.cherkizovo.com

Se også: www.topigsnorsvin.com

Topigs Norsvin

  • Resultat av fusjon i 2014 mellom nederlandske Topigs, og den internasjonale aktiviteten til Norsvin.
  • Med en produksjon på mer enn 1,6 millioner livpurker og over 9 millioner solgte sæddoser per år, er Topigs Norsvin en av de største svinegenetikkleverandørene på verdensmarkedet.
  • Hvert år produseres det mer enn 100 millioner slaktegris med Topigs Norsvin-genetikk.
  • Selskapet har et sterkt fokus på forskning og utvikling.
  • Topigs Norsvin er tilstede i mer enn 50 land med sine produkter.