Publisert: 11.01.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Rapporter i Ingrisweb


Rapporter i Ingrisweb

 

I Svin nr 10/07 ble det beskrevet to nye rapporter; omløp og tomdager per kull. Som en oppfølger av det vil vi nevne rapporten fødte og avvente kull, og en oppdatering på salgsskjema.

En nyhet nå er at du blant annet kan sende salgsskjemaet som e-post rett fra rapporter. Send det for eksempel til slakteriet og kjøper, bare fyll inn mottagers e-postadresse og trykk på «send rapport som e-post». Da sendes det en e-post med salgsskjemaet som et vedlegg i PDFformat.

Klikk på «rapporter» (egen knapp) i Ingris web. Klikk så på rapporten «fødte og avvente kull».

Velg periode ved å klikke på kalender. Du må ha både startdato og sluttdato for perioden du ønsker. Markerer du for grising, tar programmet alle grisinger i perioden du valgte. Markerer du for avvenninger, tar det alle avvenninger i perioden. Øverst i bildet (t.v.) får du opp detaljer på alle grisinger i perioden. Nederst kommer ei oppsummering, og gjennomsnittstall for levendefødte, dødfødte, vekt per kull, og vekt per gris.

Salgsskjema (over), til bruk for salg av livdyr, småpurker, bedekningsklare og bedekte ligger også under rapporter.

Når kjøper er Ingris-webbruker trenger selger kun å fylle ut medlemsnummer på kjøper og dato for salget. Selges det dyr som ikke er rekruttert i selgers besetning, må en sette en markering i rubrikken «merkede smågris». Trykk på «fortsett » for å vise skjema.

Hvis kjøper ikke er web-bruker, må du fylle inn hvert enkelt individ i rubrikkene «individnr».

Skal skjema sendes som e-post, så fyll inn mottakers e-postadresse i feltet.

Trykk så på knappen, send rapport som e-post. Da sendes en e-post med dokumentet vedlagt i PDF-format.