Publisert: 07.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Populær Norsvinstand i Seljord

Grisen gjorde seg godt bemerket på Dyrsku’n i Seljord 10.–12. september. Med råne, slaktegris og purke med 12 små grisunger på plass ble Norsvins stand en populær møteplass.


Populær Norsvinstand i Seljord

Grisen gjorde seg godt bemerket på Dyrsku’n i Seljord 10.–12. september. Med råne, slaktegris og purke med 12 små grisunger på plass ble Norsvins stand en populær møteplass.

 

Store som små var innom og så på grisene, tegnet en gris, eller bare slo av en prat.

I år var det 138 år siden det første «Kvægskuet» i Seljord ble arrangert. For landbruket i Telemark er Dyrsku´n et unikt utstillingsvindu. Her samles en rekke utstillere med de fleste vareslag, alt fra en stor landbruksutstilling til husflid og handverk. Sammen skaper dette en veldig god ramme rundt arrangementet.

Norsvin sto inne i husdyrhallen, hvor alle dyrene var samlet. Hallen lå midt i området og var et tydelig trekkplaster. Levende dyr går aldri av moten. Det var tillitsvalgte i Norsvin Telemark og Vestfold som betjente standen, sammen med noen fra Norsvin sentralt og Gilde. På standen kunne både barn og voksne se griser i ulike størrelser, dette var en klar vinner. Det var også tippekonkurranse om hvor mye rånen veide, til den kom det inn over 3000 svar. Det forteller litt om interessen.

Rånen veide 338 kilo, og de fem vinnerne som får ei pæreskinke hver, finner du nederst på siden.

De mange barna som var innom lagde så mange fine grisetegninger, at de til slutt dekket nesten hele veggen på standen.

Ellers på standen var det ivrige diskusjoner om blant annet Norsvins strategiplan framover, og ikke minst hvordan skulle man takle overskuddsproblematikken.

 

Vant pæreskinker i Seljord

Under Dyrsku’n i Seljord ble det blant annet arrangert tippekonkurranse om vekta på rånen RÅK. Det viste seg at den veide 338 kilo, og alle fem nedenfor tippet helt riktig vekt. Premien er ei pæreskinke til hver. Vinnerne ble;

Åse Bakken, Gaustav. 315, 3658 Miland Bjørg Amundsen, Andorsrudv. 179, 3039 Drammen Øystein Kise, Vinbekkv. 56, 3800 Bø i Telemark Olav Tjønnheim, Heddalsv.882, 3677 Notodden Torgunn Bratteland, Svenes, 4830 Hynnekleiv Svenes