Publisert: 10.12.2018 Oppdatert: 10.12.2018

Stikkord:

Paul rekrutterer nye kjøttskjærere

Det ligger stor fagkunnskap i bunn når Paul Bothe rekrutterer og skolerer unge og ferske ungdommer i kjøttskjærerfaget.


Paul er mester i kjøttfaget, men har også gode pedagogiske evner kombinert med humør. Han strør rundt seg med lune og morsomme replikker når den halve grisen blir dissekert etter alle kunstens regler, bit for bit. Han har vært kjøttskolelærer i 31 år, og jobber nå i SVO i Best i Nederland. SVO er en nasjonal yrkesopplæring for elever som skal bli fagfolk i den nederlandske næringsmiddelindustrien.

Topigs Norsvin samarbeider med Paul, og bruker hans kunnskap og sjarme når de inviterer medarbeidere fra alle verdenshjørner til introkduksjonsseminarer i Nederland. Hit kommer det Topigs Norsvin-medarbeidere fra alle verdenshjørner. Og Paul har fullstendig oversikt over hvilke deler av grisen som ikke kan selges i Europa, men som går unna som sabel i smør for eksempel i Kina. Han er veldig glad i godt svinekjøtt, og han er mer glad i kinn og nakke, enn indrefilet på gris.

– Der musklene på dyret har vært brukt mest, er kjøttet gjerne mørkere og mer marmorert. Kokt lenge blir dette kjempegodt, sier Paul Bothe.

INTERNASJONALT: Ei gruppe på et tjuetalls mennesker fra diverse europeiske land, Kina, Russland, Canada, USA og Brasil fikk i høst gleden av å se Paul Bothe svinge kniven gjennom svinekjøttets delikatesser.