Publisert: 03.06.2013
Oppdatert: 30.05.2018
Stikkord:
Økende norsk produksjon av kjøtt
Samlet norsk kjøttproduksjon økte med seks prosent i første halvår i år.
Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) over den offentlige kjøttkontrollen. Den registrerer slakt som godkjennes til folkemat. Til sammen ble det kontrollert 129 000 tonn kjøtt, hvilket er 7800 tonn mer (pluss seks prosent) enn i første halvår i fjor. Av dette kvantumet kontrollert kjøtt sto svinekjøttet for 55 800 tonn, storfe for 43 900 tonn og fjørfebransjen for 26 600 tonn.
Det er fortsatt Rogaland, Nord-Trøndelag, Hedmark og Oppland som er de største leverandørene av svinekjøtt i Norge, med henholdsvis 13 700 tonn, 8300 tonn, 6750 tonn og 5000 tonn.