Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Nytt Fôringsseminar på Hamar 26.-27. mai

Profilerte fagfolk fra inn- og utland skal bidra til nok et givende Fôringsseminar på høyt faglig nivå i Hamar den 26. og 27. mai.  


Nytt Fôringsseminar på Hamar 26.-27. mai

Profilerte fagfolk fra inn- og utland skal bidra til nok et givende Fôringsseminar på høyt faglig nivå i Hamar den 26. og 27. mai.  

Norsvin arrangerer sitt tradisjonsrike Fôringsseminar på Rica Hotel Hamar i slutten av mai. Dette seminaret samler alt som kan krype og gå av flinke rådgivere i svinenæringa, men også et økende antall svineprodusenter. Foredragene som tar for seg purkefôring fokuserer på oppfôring av holdbare ungpurker, optimal holdjustering, purkas ernæringsbehov ut i fra kullavdrått og kraftfôrblandinger i framtidas purkefôring. Blant foredragsholderne kan nevnes spesielt Gunner Sørensen – Videncenter for Svineproduktion, og Barbro Mattson og Lina Hidås fra Svenska Pig.I slaktegrisdelen møtes Harald Hetland, Norgesfôr og Hallgeir Sterten, Felleskjøpet Fôrutvikling til konstruktiv og faglig debatt om hva som er optimal protein- og energiforsyning til slaktegris. Dr. Sterten går også inn på temaet kjøttkvalitet og effekt av fôringsregime før slakt. Norsvins avlssjef Bjarne Holm skal fortelle oss om framtidas slaktegris, LYD. Det er også programfestet en egen bolk om produksjonsregistrering, hvor Oscar Brundtland, Furuseth Slakteri og Bjørn-Åge Fjeset, Mære Landbruksskole bidrar med motivasjon og praktiske tips til hvorfor og hvordan svineprodusenten skal starte med produksjonsregistrering.