Publisert: 23.10.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Nortura og Orkla gjør storavtale

Nortura og Orkla Foods Norge har signert en ny stor leveringsavtale. Avtalen gjelder fram til 2017 og viderefører Orklas engasjement og støtte til norsk landbruk.


Nortura og Orkla gjør storavtale

Nortura og Orkla Foods Norge har signert en ny stor leveringsavtale. Avtalen gjelder fram til 2017 og viderefører Orklas engasjement og støtte til norsk landbruk.

Den nye avtalen har en totalverdi på minst 400 millioner kroner, og betyr at Orkla Foods Norge forplikter seg til å kjøpe inn kjøttprodukter av storfe, svin, sau, kylling og kalkun fra Nortura. I tillegg kommer en betydelig andel eggprodukter. Orkla Foods Norge videreutvikler derfor et betydelig kundeforhold til norske bønder, heter det i selskapenes pressemelding.

 

Orkla øker

Avtalen ble inngått i forbindelse med at fusjonen mellom Rieber & Søn og Stabburet offisielt trådte i kraft den 1. oktober. Orkla Foods Norge får med dette en betydelig posisjon i det norske matmarkedet med ledende merkevarer som Stabburet, Toro, Vossafår, Denja, Stabburet Leverpostei, Grandiosa og Idun. Hvert år kjøper Orkla Foods Norge norske landbruksprodukter for ca 850 millioner kroner, hvorav kjøtt utgjør 450 millioner. Meieriprodukter utgjør den nest største råvaregruppen med et totalt innkjøpsbeløp på 275 millioner kroner.

Viktig bondekunde

– Vi er, og ønsker fortsatt å være, en viktig kunde av norske bønder fordi vi vet at norske forbrukere ønsker norske råvarer på grunn av den høye kvaliteten. Vi er derfor glade for å kunne videreføre det gode samarbeidet med Nortura som representerer norsk mat på en forbilledlig måte, sier adm. dir. i Orkla Foods Norge, Bente Brevik. Med avtalen fortsetter Nortura som hovedleverandør av kjøtt til Orkla Foods Norge, samtidig som Orkla Foods Norge har som målsetting å øke råvarekjøpet fra Nortura. – Orkla Foods Norge er en stor og betydningsfull råvarekunde for Nortura og dette er en viktig kontrakt for oss som sikrer god avsetning for råvarene til våre eiere, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Fakta om selskapene:

 

Nortura

Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi produserer mat i over 30 kommuner, og henter kjøtt- og egg fra bønder i alle fylker og kommuner over hele Norge. Våre merkevarer er Gilde, Prior, Eldhus, Thulefjord og Terina. I tillegg har Nortura en betydelig produksjon av såkalt EMV-produkter til dagligvarehandelen. Med 5.500 årsverk og datterselskaper i inn- og utlandet, omsatte Nortura i 2012 for 19,2 milliarder kroner og hadde et resultat før skatt på 339 mnok.

Orkla Foods Norge

Orkla Foods Norge er den ledende merkevareleverandøren av matvarer på det norske markedet. Selskapet ble opprettet 1. oktober 2013 etter fusjonen mellom Rieber & Søn Norge og Stabburet. Selskapet leverer attraktive merkevarer som Stabburet, Toro, Denja, Idun, Nora, Vossafår, Vestlandslefsa, FUN, GØY og Grandiosa, BigOne og Nugatti. Orkla Foods Norge vil ha en årlig omsetning på rundt 5 milliarder kroner. Selskapet er en del av Orkla som de siste årene har tatt betydelig steg til å bli et rendyrket nordisk merkevareselskap. Merkevarevirksomheten i Orkla hadde i 2012 ca. 30 milliarder kroner i omsetning og 16 000 ansatte.