Publisert: 19.10.2012 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Norsvins nye USA-sjef

– Jeg gleder meg. Dette blir spennende, sier dr. Mike Terrill. Han er ny direktør i Norsvins amerikanske datterselskap Norsvin USA LLC.


Norsvins nye USA-sjef

– Jeg gleder meg. Dette blir spennende, sier dr. Mike Terrill. Han er ny direktør i Norsvins amerikanske datterselskap Norsvin USA LLC.

Formelt tiltrådte han stillingen den 5. september, og Terrill var i oktober på Norgesbesøk for å ha strategiske samtaler med Norsvins ledelse. Men Norsvins genetikk kjenner han godt fra før, blant annet som amerikansk kunde.

– Ja, det stemmer. Som visepresident hadde jeg ansvaret for driftinga av jordbrukseiendommene i Hormel Foods Corporation. I 2008 besøkte jeg Norsvins rånetestingsstasjon Delta, og flere svinebruk i Norge og Sverige i forbindelse med at vi ble kunder. Det endte med at vi ble enige om å satse på norsk landsvin som morlinje. Den første populasjonen ble startet i 2010, forteller Terrill.

Han er utdannet veterinær, og har spesialisert seg som svinefaglig veterinær. Mike er oppvokst på en farm i Midtvesten hvor det også var griser. Han kom tidlig inn i agrobusiness gjennom Farmer John utenfor Los Angeles. Her bygde de opp et selskap på en farm i Arizona hvor de startet med 14 000 purker. Farmen ble senere utvidet til 54 000 purker, og hadde en samlet produksjon på 1,2 millioner slaktegriser årlig. Selskapet ble en del av Hormel Foods, og Terrill fulgte med.

– Blir det lett å ta steget videre for Norsvins genetikk i USA?

– Jeg tror denne genetikken har store muligheter både i USA og i andre deler av verden. Jeg er spent på de nye oppgavene som møter meg, og med den spennende genetiske utviklingen Norsvin har så ser jeg store muligheter. Vi kjenner kundene, og vet hvor vi må ha skarpere fokus. Vi skjønner markedet og har den genetiske styrken, men vi må også levere. Min oppgave blir å ta Norsvin et nytt trinn videre i USA, og jeg håper vi kan se raske resultater, sier dr. Mike Terrill.