Publisert: 07.05.2017 Oppdatert: 07.08.2018

Norsvin Alfa åpnet

Det ble kjempetrøkk og stor interesse da omlag 500 mennesker strømmet til under åpningen og den åpne dagen på Norsvins nye seminstasjon Alfa 9. mai.


Folk kom fra hele landet for å nytte sjansen til å komme rundt i det nye anlegget. Etterpå ble det vasket ned, desinfisert og lukket, og når dette leses er allerede de første rånene flyttet inn. Det er plass til 304 seminråner i den nye stasjonen, som ligger i skogen på Vang Almennings grunn i Hamar kommune, ikke langt unna grensa til Løten. Bygningsmassen dekker et område på fire mål, og har kostet ca. 75 millioner med all infrastruktur og grunnkostnader. Entreprisen for bygget med i-mek var cirka 60 millioner kroner, og alt ble gjort innenfor budsjettet.

Hamars ordfører Einar Busterud (By- og bygdelista) fikk gleden av å foreta den offisielle åpningen, som blant annet har ført til at denne litt bortgjemte delen av kommunen også har fått et løft i infrastrukturen.

Til stede under åpningen var naturligvis også representanter for grunneier, byggherre og brukerne av stasjonen, samt representanter for samarbeidende organisasjoner i inn- og utland. For nærmere detaljer om bygget vises det til artikkel blant annet i Svin nr 3/17.