Publisert: 28.01.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Noe for enhver smak på Ålesundkaia

– Jeg er helt skjelven, utbrøt Lene Lindland da lærlingedelen av norgesmesterskapet i kjøtt ble arrangert under Den Norske Matfestivalen i Ålesund. Og skjelvne var det antakelig flere som var på kaia ved Brosundet.


Noe for enhver smak på Ålesundkaia

– Jeg er helt skjelven, utbrøt Lene Lindland da lærlingedelen av norgesmesterskapet i kjøtt ble arrangert under Den Norske Matfestivalen i Ålesund. Og skjelvne var det antakelig flere som var på kaia ved Brosundet.

 

For det står ikke til å nekte at fisk i alle farger og fasonger hadde en sentral plass under årets matfestival. Men kjøttet hadde også sin plass. Lene Lindland trakk for eksempel det lengste strået da sju lærlinger fra forskjellige kanter av landet hadde møtt fram for å konkurrere om hvem som var best i grovstykking, finstykking og presentasjon av kjøtt. Hun vant med mexicansk wok, mandarinbiff og baconstek. Til daglig er hun butikkslakterlærling ved Meny i Oslo City.

Det finnes noe for enhver smak på matfestivalen i Ålesund. I tillegg til norgesmesterskap i ulike disipliner, byr festivalen på egen restaurant, bondens marked, telt for mat og reiseliv, telt for vin og brennevin, og fiskeri og sjømat for å nevne noe. Festivalen åpnet onsdag 29. august, og ble avsluttet samme helg. Og, når en først er på matfestival i Ålesund; klippfiskdager ble arrangert hver kveld. Her kunne ledende klippfiskeksportører i Norge vise fram både tradisjonelle og nye spennende retter basert på førsteklasses råvarer.