Publisert: 11.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Nå skal den beste spekeskinka kåres

Er du interessert i norske spekeskinker? Kanskje du til og med produserer skinker for salg, eller til venner og familie? Hvis du er heldig vinner du kanskje skinkeprisen til neste år.


Nå skal den beste spekeskinka kåres

Er du interessert i norske spekeskinker? Kanskje du til og med produserer skinker for salg, eller til venner og familie? Hvis du er heldig vinner du kanskje skinkeprisen til neste år.

 

For i 2005 skal de beste norske skinkene kåres. Det blir konkurranse om de beste skinkene i flere forskjellige kategorier. Alle skinkeprodusenter inviteres til å sende inn spekeskinkene sine til Gastronomisk Institutt, som skal kategorisere og bedømme. Det vil være et krav at skinka er tilgjengelig for salg i Norge, nasjonalt eller lokalt. Men det planlegges også en klasse for amatører som produserer spekeskinker for familie og venner.

Så hvis du planlegger ei riktig god langtidsmodnet skinke, så er det bare å starte forberedelsesprosessen. Det er ikke så lang tid å gjøre på, for resultatet skal offentliggjøres på Gladmatfestivalen i Stavanger i 2005.

Det vil bli lagt vekt på hva både profesjonelle og amatører mener når de blir bedt om å vurdere hva som er ei god skinke. Sagt på en annen måte, kategoriseringen vil ta hensyn til både kokkenes og vanlige forbrukeres oppfatning. Gastronomisk Institutt skal som sagt lede dette arbeidet, i samarbeid med representanter fra Fagsenteret for kjøtt, Matmerk og Innovasjon Norge.