Publisert: 19.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Matfestivalen lager NM i lokalprodusert mat

For 20. gang inviteres det til matfestival i Ålesund. Av totalt fem norgesmesterskap deles det i år ut kongepokaler i to; NM i kokkekunst og NM i institusjonskokkfaget.


Matfestivalen lager NM i lokalprodusert mat

For 20. gang inviteres det til matfestival i Ålesund. Av totalt fem norgesmesterskap deles det i år ut kongepokaler i to; NM i kokkekunst og NM i institusjonskokkfaget.

 

For første gang i historien skal det dessuten kåres en Norgesmester i lokalprodusert mat blant vel 150 påmeldte dagligvarebutikker. l tillegg blir det fiskeriseminar, storhusholdningsdag, fagmesse og dagligvaredag.

Den Norske Matfestivalen arrangeres i tiden onsdag 25. til søndag 29. august, og åpnes av fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Helt fra den spede begynnelsen i 1984 har konkurransene stått sentralt. I år avvikles NM i kokkekunst, NM i institusjonskokk, NM i ung konditor og tre forskjellige klasser innenfor NM i kjøttfag. Årets nykommer er NM i lokalprodusert mat – en konkurranse der vi kårer den dagligvarebutikken i landet som har best utvalg av og som er flinkest til å markedsføre lokalprodusert mat.

I tillegg til konkurransene blir det fagmesse, dagligvaredag, storhusholdningsdag og fiskeriseminar, samt en mengde større og mindre arrangementer som alle er åpne for publikum:

Matfestivalen avvikles i år på bare fire dager – mot tidligere seks. Flere aktiviteter avvikles på færre dager; hvilket betyr fullt trøkk i Jugendbyen.