Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Mange kokker, men lite søl

Svineprodusenter kan brukes til så mangt. Men det er sjelden at du ser så mange som henger over grytene samtidig og på samme sted …


Mange kokker, men lite søl

Svineprodusenter kan brukes til så mangt. Men det er sjelden at du ser så mange som henger over grytene samtidig og på samme sted …

 

Bildene på denne siden er hentet fra et av Norsvinskolens siste kurs om fôring av svin, selv om det kanskje ikke ser sånn ut på bildene. Det var et kurs på Hamar for cand. pig’ere i slutten av februar, hvor temaet blant annet var aminosyretilgang og andre viktige ingredienser til både små og slaktemodne griser. Fôrutnyttelse hos slaktegris var et annet tema, men Norsvinskolens dynamiske rektor nøyde seg ikke med det. Han ville også utfordre kursdeltakernes evne til å utnytte sluttproduktet på smakelige og forbilledlige måter. I et samarbeid med kokkene på Rica Hamar Hotel ble det derfor satt av en kveld hvor svinekjøttet sto i sentrum. Sjelden har vi sett så mange cand pig’ere dypt konsentrert over innsurrete ytrefiléter, innbakte indrefiléter, sprøstekte kjøttkaker og mye annet godt fra grisen.