Publisert: 10.12.2019 Oppdatert: 10.02.2020

Stikkord:

Landbruket i teknologitoppen

– Norsk landbruk er i verdenstoppen i bruk av teknologi, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad da hun åpnet teknologikonferansen LandTek 2019.


Nr. 9 – 2019

 

Bildet: – Vi ser at produktivitetsveksten i landbruket har vært høyere de siste tiårene enn i næringslivet for øvrig, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad på Landtek 2019.

 

– Vi har vært vitne til en sterk vekst i teknologibruk i landbruket, noe som har ført til nye måter å løse oppgaver på, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Hun ønsker å legge til rette for at landbruket fortsetter å være i front når det gjelder utvikling og bruk av ny teknologi.

– Vi ser at produktivitetsveksten de siste tiårene er høyere i landbruket enn for næringslivet for øvrig, vi antar at dette med sammenheng med den intensive teknologibruken i sektoren, sier Bollestad. Hun tror at smarte teknologisk løsninger vil vi kunne gi en mer effektiv drift og bedre utnyttelse av ressursene. Noe som fører til økt verdiskaping, en mer ordnet arbeidshverdag og ikke minst reduserte klimagassutslipp.

– Landbruket er en viktig brikke i det grønne skiftet. Teknologi, forskning og innovasjon er viktige elementer for å bidra til å en reduksjon av klimagasser og økt opptak av karbon i jordbruket, sier Bollestad.

Tidligere i år signerte regjeringen og bondeorganisasjonene en intensjonsavtale som forplikter partene til å redusere jordbrukets samlede klimagass­utslipp med 5 millioner tonn CO2-ekvivalenter.