Publisert: 16.04.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Kyllingmarkedet er på offensiven

Kyllingmarkedet er fortsatt i vekst, totalt sett. Men også kvalitetsmessig skjer det ting med kyllingen. Prior har nå sikret seg Spesialitetgodkjenning av Matmerk for Livéchekyllinger. Dette er kyllinger som får leve lengre og bedre enn sine artsfrender.


Kyllingmarkedet er på offensiven

Kyllingmarkedet er fortsatt i vekst, totalt sett. Men også kvalitetsmessig skjer det ting med kyllingen. Prior har nå sikret seg Spesialitetgodkjenning av Matmerk for Livéchekyllinger. Dette er kyllinger som får leve lengre og bedre enn sine artsfrender.

 

Prior har, sammen med familiene Grav og Svenneby på Løken gård i Østfold stått for utviklingen av den nye smakskyllingen. Kokk og restauratør Trond Moi har deltatt i prosjektet fra starten av. Han skal være stolt som en hane over den nye kyllingen, som han mener er verdens beste.Livéchekyllingen får kun vegetabilsk fôr tilsatt løpstikke (livéche på fransk). Den lever nesten tre ganger lenger enn en vanlig kylling, vokser sakte, og får gå ute om sommeren. Spesialitetsmerket skal være en veiviser for folk som er ute etter kvalitet. Kjell Grav slakter en gang i uka. Et bryst fra en løpstikkekylling veier mellom 450 og 500 gram, og slakteferdig kylling veier opp mot tre kilo.