Publisert: 26.02.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Klart for studieringer

Sesongens nye studiehefte «Hekta på vekta» er nå klart til utsendelse.


Klart for studieringer

Sesongens nye studiehefte «Hekta på vekta» er nå klart til utsendelse.

 

Heftet er utviklet i samarbeid mellom Gilde Norsk Kjøtt, Felleskjøpet og Norsvin, og tar opp viktige forhold for å nå målet for Superpurka 2010; Hvordan oppnå holdbare purker med god fruktbarhet og melkeproduksjon? Hvordan få friske avvente smågriser med høge vekter?

Oddbjørn Kjelvik, Anne Jørgensen og Marit Gundersen Skjærvik i Gilde Norsk Kjøtt, Karin M. Røhne i FKØV, samt Gunhild Melbø Tajet og Målfrid Narum i Norsvin er hovedforfattere av årets hefte.

Utvalg og stell av ungpurker, fôring i drektighetstida, fôring og stell i dieperioden og bruk av ammepurker er sentrale temaer i heftet. Det er også et eget kapittel om avvenning av smågris og helse og sjukdom hos avvent gris, og et kapittel med erfaringer fra fire ulike besetninger. De som står bak heftet håper dette blir interessante temaer for diskusjon, slik at det blir mange aktive studieringer også dette året. Det er lagt opp til en del praktiske oppgaver, som holdvurdering av purker, og registrering av fôropptak og smågrisvekter ved avvenning.

Bestilling av studiehefter og innmelding av studieringer gjøres til Bygdefolkets studieforbund (BSF) lokalt, eller sentralt: tlf 22 05 48 30. Heftepris: kr 220.

Kurset er godkjent av Bygdefolkets Studieforbund (BSF) til bruk i studiering uten lærer for inntil 16 timer.