Publisert: 19.04.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Kjøttforskrift gir dårligere produkter?


Kjøttforskrift gir dårligere produkter?

 

Det har vært strenge krav til hva innholdet i en wienerpølse skal være. Den 8. juli endret imidlertid Helse- og sosialdepartementet forskriftene for kjøttvarer og blandingsprodukter. De gamle reglene stammet fra 1983, og beskrev detaljert hvordan sammensetningen av en rekke blandingsprodukter skulle være. Nå er de fleste av disse kravene opphevet. Bare kravet om hvor mye fett varen inneholder gjenstår. Til Dagligvarehandelen sier Nina Sundqvist i Gilde Norsk Kjøtt at Gilde opplever forskriftsendringen som et tilbakeskritt. Selskapet frykter at dette blir negativt for forbrukerne, og forsikrer at Gilde vil opprettholde kvaliteten på sine produkter. Utfordringen blir å kommunisere dette til deg og meg når vi står i butikken.