Publisert: 04.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Kjøtt pakkes med nye gasser


Kjøtt pakkes med nye gasser

 

De fleste registrerte at kjøttet skiftet farge i butikkene i sommer. Det ble fargeløst og blekt, etter at EU satte en stopper for Norges 17 år lange bruk av CO som pakkegass. Det hører med til historien at USA nå for alvor har oppdaget gledene ved å bruke denne pakkegassen, og den er nå tillatt der.

Norske selskaper som produserer gass, som for eksempel Aga og Yara, har derfor lagt hodene i bløt for å tilby kjøttindustrien andre alternativer som kan piffe opp fargen og friskheten på kjøttet i butikkene. Nye gasser, som i tillegg til karbondioksid og nitrogen også inneholder ganske store mengder oksygen, lanseres nå. Fargen kan bli bedre, skriver Audun Flåtten i Fagsenteret for kjøtt, men den mikrobiologiske holdbarheten kan bli vesentlig dårligere.

Foreløpig er derfor bransjefolk litt skeptiske til de alternativene som er lansert så langt.