Publisert: 19.03.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Jæren Smak lanseres til sommeren


Jæren Smak lanseres til sommeren

 

Jæren Smak blir navnet på den nye, lokale merkevaren for kjøtt som Prima Jærens slakteri lanserer i sommer. Hittil har det vært brukt 12 millioner kroner på prosjektet, som har vært under forberedelse i to og et halvt år. Verdiskapningsprogrammet for mat har tatt nesten halvparten av kostnadene. Prosjektet har vært dratt fram i et samarbeid med Felleskjøpet, Gastronomisk Institutt og Ådne Espeland AS. Målet er å levere 600 tonn Jæren Smakprodukter første driftsår, eller 150 griser per uke.

Direktør Are Verås i Prima Jæren sier ellers til Kjøttbransjen at byggingen av Prima Jærens nye anlegg til 100 millioner kroner har startet. Det nye anlegget er klart ved årsskiftet, og det er på 8000 kvadratmeter. Anlegget ligger kloss inntil Jærkylling og Prior i Hå kommune. Når alt er på plass, vil anlegget få 400 produsenter, 50 ansatte og en årsproduksjon på 6000 tonn kjøtt det første driftsåret i 2007.