Publisert: 08.04.2015 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Ivar Aanekre er død

Det var en fullsatt kirke som fulgte Ivar Aanekre til hans siste hvilested ved Sør-Fron kirke i Oppland.


Ivar Aanekre er død

Det var en fullsatt kirke som fulgte Ivar Aanekre til hans siste hvilested ved Sør-Fron kirke i Oppland.

“Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at vår kjære venn og gode kollega Ivar Aanekre sovnet inn natt til søndag 15. mars etter lang tids sjukdom, vel 66 år gammel. Med det er en bauta i utviklingen av norsk svineproduksjon gått bort”. Dette skrev Norsvins administrerende direktør Olav Eik-Nes i sitt minneord om Ivar Aanekre.  

Ivar startet sin yrkesaktive karriere som fôringsrådgiver og fagsjef innen samme fagområde fram til 1988. Deretter jobbet han med planlegging og rådgivning innen byggteknikk og innredning til gris. I 1993 ble han ansatt i Norsvin som fagkonsulent og senere som rektor for Norsvinskolen, en stilling han hadde fram til han gikk av med pensjon i 2012. Totalt har nærmere 1600 personer vært elever ved Norsvinskolen i Ivars  periode som rektor.

I sine nærmere 20 år i Norsvin var Ivar Aanekre med sitt glødende engasjement, gode fagkunnskap og formidlingsevne en sentral person i utviklingen av moderne norsk svineproduksjonen. Ivar bidro også sterkt i Norsvins internasjonale satsing, ved å delta i oppbyggingen av Norsvins produksjonsanlegg og besetning i Litauen. Ivars engasjement og hans gode faglige og sosiale evner bidro til å åpne viktige dører til et stort internasjonalt nettverk av dyktige og kunnskapsrike fagpersoner innen svinefaget. Hans engasjement bidro til å gi svinefaget i Norge et stort løft.