Publisert: 18.03.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Internasjonal spekematkongress i Oslo

For første gang i Norge blir det arrangert en stor internasjonal spekematkongress. Det skjer i Oslo i dagene 7.– 9. juni.


Internasjonal spekematkongress i Oslo

For første gang i Norge blir det arrangert en stor internasjonal spekematkongress. Det skjer i Oslo i dagene 7.– 9. juni.

 

Etter E. coli 0103-utbruddet i Norge, er nå spekepølse i søkelyset. Til å belyse foredrag om E.coli og spekemat er to kjente forskere invitert. De tar for seg ulike typer av E.coli, spekemat og matsikkerhet, epidemiologi og risikovurdering. Ellers er en rekke internasjonale og anerkjente spekematforskere- og praktikere invitert til å holde 25 fagforedrag over temaet spekemat. Blant foredragsholderne finnes folk fra Spania, Frankrike, Italia, Belgia, Tyskland, Slovenia, Norge, Island og Færøyene. Her vil nyheter knyttet til råstoff, teknologi og produksjonsmetoder for spekeskinke, fenalår og spekepølser bli presentert på en mest mulig praktisk måte. Kongressen arrangeres på Soria Moria Hotell og Konferansesenter i Oslo, og det er lagt opp til et omfattende faglig og sosialt program.

Opprinnelig påmeldingsfrist i april er forlenget noe. Det betyr at det er mulig å melde seg på til laveste pris ved påmelding før 1. mai. For nærmere detaljer om programmet og opplegget anbefales www.drycuredmeat.net eller www.fagkjott.no