Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Grisföretagardagen 2009

Det er ikke nok å reklamere med at svenske griser har krøll på halen. Folk bryr seg ikke om det når grisen er slaktet, sa entreprenør og forretningsmann Bert Karlsson.


Grisföretagardagen 2009

Det er ikke nok å reklamere med at svenske griser har krøll på halen. Folk bryr seg ikke om det når grisen er slaktet, sa entreprenør og forretningsmann Bert Karlsson.

Han helte dermed litt kaldt vann i blodet på alle som tror at forbrukerne er overfølsomme når det gjelder dyrs ve og vel. Når det kommer til stykket er det i butikken at slaget står, og da er det pris og kvalitet som gjelder, mente han. Og forretningsmannen vet antakelig litt om hva folk vil ha og ikke ha. Karlsson er kjendis i Sveriges underholdningsindustri- og forretningsverden. Han var i sin tid Sveriges yngste kjøpmann, og hadde tre butikker som han solgte videre. Har gjort suksess som få, og skapt virksomheter med kjempeomsetning innenfor så forskjellige bransjer som bingo, plateproduksjon, musikk- og underholdningsbransjen. Han havnet endatil i Riksdagen, noe som i følge ham selv ble en katastrofe for forretningene. Han kom i kjempekonflikt med blant andre bondehøvdingen Bo Dockered, som sammen med andre greide å slå en av hans store suksesser Sommarland konkurs.

 

– Han drev vendetta mot meg, sa Karlsson. Men han reiste seg igjen, og fikk sin hevn den dagen Föreningsbanken, som var et hjertebarn i Dockereds landbrukssfære, ble slått konkurs. – Det har gått opp og ned, og det har vært tøft å komme tilbake mange ganger. Men ved å bruke gode kontakter og aldri gi opp er det utrolig hvor langt en kommer. Dere som er landbrukere bør bli enda flinkere til å drive lobbyvirksomhet og bruke kontaktene dere har. En ting har jeg i hvert fall lært grundig; det er idiotisk å tro at man kan drive politikk og business på samme tid. En annen ting jeg her lært er at det er viktig å ha det gøy på jobben, sa Karlsson.