Publisert: 16.04.2010 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Grisen og je

 ”Grisen og je” blir den røde tråden gjennom ”Gris i 10” i november.


Grisen og je

 ”Grisen og je” blir den røde tråden gjennom ”Gris i 10” i november.

– Alle foredragsholdere skal si litt om sitt forhold til grisen, forteller Einar Myki, leder i hovedkomitèen. Og det blir mye å velge i. Fem parallelle sesjoner der tema spenner fra smågrisproduksjon, slaktegris og marked, driftsledelse og økonomi, helse og dyrevelferd til framtidas bonde.

– Så å si alle foredrag er spikret, men vi har holdt noen poster åpne, opplyser Myki. En kjent svenske, Mikael Anderson holder innledningsforedraget: Tankens kraft – hvordan gjøre det umulige mulig? Alt skjer sentralt i Hamar med flere hoteller og også vandrerhjem i gangavstand til konferansehotellet. – Det betyr overnattingsmuligheter i ulike prisklasser. Vi håper også studenter vil finne arrangementet attraktivt, og kan tilby et rimelig opplegg. Men også andre kan bo på vandrehjem, sier Myki. Spesielt i år er at pauser og særlig lunsjpausen blir lengre. Men det vil skje noe i pausene. Da vil leverandører og andre som har stand ha et opplegg.

– Vi tenker oss for eks en ”fôrsentral” og ”speakers corner”, der ulike problemstillinger blir tatt opp, forteller Myki som også lover at bankettmiddagen skal bli en opplevelse.