Publisert: 27.05.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Grisekongressen tok gull

Fornøyde deltakere, foredragsholdere, gjester og arrangører. Den store grisekongressen i Stavanger trakk nærmere 700 deltakere i en vanskelig periode for svineprodusentene. Likevel var det bare smil å se.


Grisekongressen tok gull

Fornøyde deltakere, foredragsholdere, gjester og arrangører. Den store grisekongressen i Stavanger trakk nærmere 700 deltakere i en vanskelig periode for svineprodusentene. Likevel var det bare smil å se.

 

– Ja, det gikk vel nokså bra. Vi fikk i hvert fall mange hyggelige tilbakemeldinger både under og etter kongressen. Og det er jo kjekt, sier leder av hovedkomitéen for Pig Business 2004, svineprodusent Willy Finnbakk på Vestre Løge i Bryne.

 

INTIMT, HYGGELIG OG PRAKTISK

Og han har ingen grunn til å være beskjeden på komitéens vegne. Den hadde gjort hjemmeleksa si grundig før det hele braket løs fredag morgen den 12. november. Da var de velsmurte hjulene i gang for lengst. For noen av deltakerne startet allerede torsdag på Norsvins avlsbesetningsmøte. Men fredag morgen kom det store innrykket, og hotellenes sentrale beliggenhet skapte både en praktisk og intim atmosfære rundt det to dager lange arrangementet. Sentrumshotellene Radisson SAS Atlantic og Clarion hotell ligger like ved hverandre, og rett ved Breiavatnet i sentrum av Norges fjerde største by, Stavanger.

 

KULTURELL OPPLEVELSE

Åpningen ble en kulturell opplevelse, med vakker musikk og inspirerende foredrag av blant andre gründeren Hallvard Ween i Fagforum for Mat og Drikke, som snakket glødende engasjert om Stavangerregionens helhjertede satsing på olje, naturligvis, men først og fremst mat.

Deretter braket det løs med fagforedrag to hele dager til ende. Det var fire parallelle foredragssesjoner innenfor temaene økonomi og driftsledelse, helse, fôr og trivsel/motivasjon. Svin bringer utdrag fra noen av dem i dette nummeret, men vi kommer tilbake til flere i nr. 1 neste år.

 

STOR BORDSETNING

Festmiddagen fredag kveld ble fint avviklet med tanke på at det var ny rekord for bespisning i Stavanger Hall. God og varm mat samtidig til nærmere 600 mennesker er ikke hverdagskost, selv ikke i oljehovedstaden. Og førsteklasses underholdning fra scenen sørget for at dette ikke bare ble Pig Business, men også i høyeste grad Show business.

Stemningen var aldeles upåklagelig både dag og natt. Det var derfor en velfortjent honnør som ble kongressarrangørene til del under avslutningsseremonien lørdag ettermiddag.

Arrangører av Pig Business 2004 var Gilde, Felleskjøpet og Norsvin. Sponsorer og støttespillere var i tillegg Fiskå Mølle, Prima Jæren, Fatland, Landkreditt og Nationen.