Publisert: 12.04.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Grevla fin gjeng!

En kan ikke annet enn å la seg imponere over hva svineprodusentene i Rogaland får til. Siste helga i juli gikk Gladmatfestivalen av stabelen for fjerde gang. Og der stilte en grevla fin gjeng med svineprodusenter opp og solgte svin i wok som aldri før!


Grevla fin gjeng!

En kan ikke annet enn å la seg imponere over hva svineprodusentene i Rogaland får til. Siste helga i juli gikk Gladmatfestivalen av stabelen for fjerde gang. Og der stilte en grevla fin gjeng med svineprodusenter opp og solgte svin i wok som aldri før!

 

Over 100 tilbydere skulle kjempe om oppmerksomheten og friste folk i Stavanger til nettopp å kjøpe mat hos dem. Ikke helt objektivt, men nesten sant, så stilte Norsvin Rogaland i en klasse for seg. Køa foran salgsteltet startet før alle grønnsakene var ferdig oppkuttet. Her var det tydeligvis et produkt som falt i smak, og et publikum som hadde smakt svineprodusentenes wok-mat året før.

 

TEAM-ARBEID

Norsvin Rogalands deltagelse på Gladmat var godt planlagt, og vaktene var delt inn i team fra forskjellige lokallag i fylket. Alle grønnsaker ble kuttet opp inne i teltet med fullt innsyn fra publikum, noe som tydelig vakte interesse blant folk. Foran teltet var det stilt opp salgsbord og to store wokpanner. Teamene var på fem og seks personer, og det var til alle tider VELDIG hektisk, men stemningen var alle tiders! Noen av svinebøndene hadde vært med på dette tidligere og visste hva de gikk til. Andre stilte opp for naboen, og hadde egentlig ingenting med Norsvin å gjøre. Imponerende! For alle som var med stilte opp for laget, det vil si Norsvin Rogaland, og visste hvor viktig denne dugnaden er for at det høge aktivitetsnivået i regi av Norsvin Rogaland skal opprettholdes.

 

HEKTA PÅ WOK

Etter at Norsvin startet sin første wok-kampanje, Wok’n Opp, har ikke wok-pannene i Rogaland stått kalde. De har holdt kurs for lokallagene i fylket, og deltar, ved siden av Gladmatfestivalen som er det største arrangementet av dette slag i landet, på mindre lokale bygdedager. De woker også for skoleklasser og på en rekke andre arrangementer. Lite visste vi vel hvor godt wokingen skulle slå an i Rogaland da vi startet med wok-prosjektene.

 

SOSIALT OG INNTEKTSBRINGENDE

Gladmatfestivalen gir klingende mynt i kassa, noe som kommer godt med for å kunne tilby gode aktiviteter til medlemmene. Men i tillegg, og kanskje viktigst, er wokingen veldig sosial. Dette trekker de fleste frem når de forteller om wokingen. Det å treffe andre medlemmer i en annen setting enn på møter, og det å lage mat i lag i et slikt høgt tempo som under Gladmatfestivalen, skaper mye latter og moro. Undersøkelser viser at grilling om sommeren er mannens domene, men vi kan godt slenge på at woking også er noe som fenger mannen. Og kanskje blir det mannlige publikum inspirert av denne gjengen her til å woke litt renskåret svinekjøtt neste gang i stedet for grillpølser i lompe?

 

Hva er Gladmat?

Gladmat oppsto i nettverket «Matfylket Rogaland» som så et behov for å formidle noe av det regionen har å by på innen mat og kultur. Gladmat er en salig blanding av profesjonelle matfolk og amatører, som alle ønsker å friste folket med god mat og godt drikke. På fire år har flere hundre tusen mennesker deltatt på Gladmat. Engasjementet i regionen er stort hva angår mat og matkvalitet. Nybrottsarbeid innen landbruk og matindustriell utvikling har fått en ny og viktig arena.

Formålet med Gladmat er å fremme publikums interesse for mat gjennom å arrangere en folkefest hver sommer med mat og kultur i sentrum. Gladmat skal vise bredden i Matfylket Rogaland fra «Sjø og Jord til Bord».